Chyby při rozmrazování masa, které děláme téměř všichni …

Zní to vtipně, ale mnoho lidí, zejména začátečníci, to tak dělají. Zmražené maso nemůžeme rozmražovat teplým vzduchem, také není vhodné dát ho do mikrovlnky. Jeho vnější vrstva se přehřívá a uvnitř zůstává led.

Příprava rozmraženého masa:
Myslíte si, že nejlepší je rozřezat mražené maso na tenké kousky a pak jej smažit na pánvi? Můžete to tak dělat, ale není to nejlepší způsob. Maso bude sice zvenku vypadat dobře, ale uvnitř bude tvrdé.

Nezapomeňte si při práci s masem neustále mýt ruce. Bakterie jsou všude kolem nás, proto se musíme pečlivě zabývat nejen přípravou masa, ale také skladováním a rozmražováním.

A jak rozmražujete maso vy?

Zdroj: TrendWeb.sk

loading...
...
Stránek: 1 2 3 4

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *